Det godaste köttet jag någonsin ätit! Det smälter fullkomligt i munnen. Köttet kommer från Rekoren. Servera med en krämig västerbottenrisotto och lite broccoli. 😍
Nov. 20, 2023
500 g reninnerfilé
100 g smör
2 - 3 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1 msk viltfond
1.5 dl rödvin
Salt
Svartpeppar
Ta ut köttet och låt det ligga så det blir rumstempererat. Salta och peppra runt om filéerna.
Hacka den gula löken och vitlöken fint. Smält smöret i stekpanna och stek löken på lite mer än medelvärme. Stek filéerna och vänd runt så det dom blir rullade i smör och lök. Håll koll på innertemperaturen och att köttet får en lite stekyta. Det ska vara cirka 54 grader.
Ta upp fileérna och låt vila 10 min på en skärbräda innan du skivar dom i 1-2 cm tjocka skivor.
Under tiden kokar du ihop en rödvinssky med resterande löken, vinet och viltfonden. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt broccoli, lite rostade pinjenötter samt en krämig västerbottenrisotto (se eget recept)