Alla älskar vi väll tekakor! Ljusa fluffiga tekakor som bara smälter i munnen. Vad passar inte bättre då än att göra dom i långpanna! Dessutom går det ju väldigt mycket fortare. Perfekt till helgen om man vill ha en lite lyxigare frukost. Tycker ni som mig & bara älskar tekakor, ska ni definitivt prova detta recept.
Original recept från www.instagram.com
Oct. 16, 2023
100 g smör
3 dl standardmjölk
2 dl vatten
50 g färsk jäst
2 tsk salt
2 st ägg
3 msk strösocker
13 dl vetemjöl special
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och vattnet. Vätskan ska bli ca 37 grader.
Häll blandningen över jästen och rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt salt, ägg och socker och blanda runt. Tillsätt sedan vetemjöl under knådning. Själv mäter jag nästan aldrig mjölet utan går på känn. Degen ska bli smidig & släppa från kanterna. Arbeta degen i ca 10-15 minuter.
Låt sedan jäsa under en kökshandduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Platta ut degen i i plåten.
Skär rutor ner till botten av plåten och låt jäsa under en kökshandduk i ytterligare 30 minuter.
Sätt in i ugnen ca 20 minuter, eller ta ut när brödet fått fin gyllene färg.