Halloween är runt hörnet! Man blir ju inte ledsen över hur kreativ man får vara under halloween! Jag älskar att få testa ny idéer och experimentera med nya recept för att det ska passa person och ändamål. Här kommer ett recept på en köttfärspaj som jag gjorde förra året. I denna paj använder mig av färdigköpt pajdeg då den är enklare att skära i när man skapar mönster.
Original recept från www.instagram.com
Oct. 15, 2023
2 st färdiga pajdegar
500 g blandfärs
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st köttbuljongstärning
0.5 tsk torkad timjan
1 st köttbuljongtärning
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche med paprika och chili
Salt
Peppar
1 st ägg för uppvispning
Sätt ugnen på 225 grader.
Rulla ut den färdig kavlade degen och lägg den i en pajform. Nagga med gaffel och förgrädda i 15 min.
Hacka gullöken och vitlöken fint, stek mjuk i olja på medelhögvärme. Lägg i köttfärsen och bryn tills den fått färg. Strö över timjan och smula i köttbuljongen. Häll över vattnet och låt puttra i några minuter tills vattnet dunstat bort.
Klicka i tomatpurén och fräs i ytterligare några minuter. Häll över crème fraiche och koka upp. Salta och peppra efter smak.
Häll upp köttfärsen i pajskalet.
Rulla ut det andra pajskalet över ett bakplåtspapper. Skär ut önskat mönster och placera över köttfärsen. Skär bort överbliven deg. Vispa upp ägget och pensla över pajen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min eller tills den fått fin färg.
Servera med en god grönsallad. NJUT!