600 g fläskfilé
140 g bacon
1 st rödlök
200 g soltorkade tomater
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
1 tsk timjan
1 msk soya (jag använder tamarinsoja)
Salt & peppar
Ev. lite maizenaredning
Smör till stekning
1. Skiva köttet i 1 cm tjocka skivor. Tärna bacon och hacka rödlöken och strimla soltorkade tomaterna.
2. Stek köttet i smör så att skivorna får fin färg i en rymlig stekpanna, salta och peppra.
3. Lyft ur köttet och stek baconet tills det börjar få färg. Lägg i löken och stek med tills den är mjuk.
4. Lägg tillbaka köttet samt soltorkade tomater, mjölk, grädde, dijonsenap, timjan och soya och rör samman och låt sjuda ca 5 minuter.
5. Smaka av med salt och peppar och red eventuellt med lite maizena om du vill ha en tjockare konsistens på grytan. Jag brukar tänka att om man serverar med pasta vill jag ha en lösare sås och med potatis lite tjockare.