Tips! Jag brukar steka champinjoner och lägga det på Fläskkarréskivorna/kotletterna i ugnsformen. Häller sedan på den blandade såsen över det hela 🥰
Oct. 14, 2023
4 st fläskkarréskivor el. 6 st kotletter
1 dl olja
1 msk vitlökspulver och paprikapulver
1 tsk salt och svartpeppar
Smör
1 dl hackad gul lök el. rödlök
3 dl grädde
1 msk potatismjöl
1 tsk vitlökspulver och paprikapulver
1 msk kalvfond
En stor nypa persilja
Sätt ugnen på 180 grader.
Marinad: Olja och krydda in fyra stycken fläskkarréskivor/kotletter. Låt dem vara i kylskåpet ca 2 timmar.
Lägg sedan ner fläskkarréskivorna/kotletterna (Tips! och de stekta skivade champinjonerna) i en smörad ugnsform. Blanda ihop ingredienserna till såsen och häll det sedan över det hela. In i ugnen i ca 15 minuter (kolla var 5:e minut, så den inte blir torr!) Kolla med en termometer. Den ska ha mellan 63-65 grader.
Servera med potatismos, kokt potatis eller ris. Sleva på såsen som är kvar och njut! 😋