Letar du kanske lite Halloween inspiration? Eller är du bara efter ett extra gott choklad bakverk? Här har du i alla fall en maxad och supergod Oreo Brownie som jag dekorerat med Halloween strössel.
Oct. 14, 2023
140 g smör
300 g socker (ca 3 dl)
75 g kakaopulver (ca 2 dl)
1 krm salt
2 st stora ägg, kalla
1 tsk vaniljpulver
60 g vetemjöl (1 dl)
85 g chokladknappar eller hackad mörk choklad
1 förpackning oreos
Svart karamellfärg (valfritt)
Halloween strössel
Sätt ugnen på 180 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i en 20x20 cm form. Eller lägg ovanpå och lös det sedan när du har i smeten 😉
Dela smöret i stavar/bitar och lägg i en mikrougnssäker större skål tillsammans med socker, kakao och salt.
Värm 30 sek på full effekt, ta ut och rör runt väl. Sätt in 30 sek till och rör runt igen. Repetera tills alla ingredienser blandats väl och smeten är varm. För mig räckte det med 3 x 30 sek.
Lägg till äggen och vaniljpulvret och blanda väl. Rör i mjölet och slutligen chokladbitarna. Jag hade även i 2 tsk svart karamellfärg för att få den lite mörkare och Halloweeningare men det behövs lite mer skulle jag säga.
Häll halva smeten i formen (på pappret), bred ut så gott det går. Tryck i ca 8 Oreo-kakor, ha på resten av smeten och bred ut jämnt. Grovhacka kakorna som är kvar och toppa smeten med dem, tryck ner lite lätt. Toppa gärna även med strössel som du också trycker ner lite.
Grädda i ugnen 35-45 min. När du stoppar i en tandpetare ska den nästan vara helt torr.