Hösten är här som en käftsmäll. Man hann knappt blunda innan kylan slog till och nu sitter man och huttrar titt som tätt! Tur att man kan värma sig med god mat! Idag tillagade jag en helt ljuvlig rätt som gjorde min tisdag allt bättre!
Original recept från www.instagram.com
Oct. 12, 2023
500 g färsk gnocchi (nonna elide)
150 g kantareller
150 g skogschampinjoner
1 dl vatten
100 g smör
1 kruka salvia
1 frp burrata
1 dl torrostade hasselnötter
Olivolja
Smör
Salt
Peppar
Parmesan
Stek svampen i en klick smör och salta och peppra.
Värm upp en traktörpanna och ringla olivolja i.
Lägg i gnocchin och stek tills den blivit glansig och fått yta.
Vänd i svampen och häll över vattnet.
Låt småputtra.
Plocka salviabladen från krukan.
Smält smöret i en kastrull tills det börjar lukta nötigt.
Dra av värmen och lägg i salvian.
Hacka hasselnötterna grovt.
Lägg upp gnocchin i en pastaskål.
Ringla över det brynta salviasmöret, lägg på ¼ burrata.
Strö hasselnötter på toppen och avsluta med att riva på lite parmesan.
Ät och NJUT!