Enkel och supergod kycklingwok med cashewnötter från @emiliasmatinspo
Oct. 12, 2023
600 g kycklinglårfilé (soyafilébitar, quorn eller tofu)
1 dl majsstärkelse
Salt
3.5 msk japansk soya (ljus soja)
2 msk kinesisk soya (mörk soja)
1 msk risvinäger eller saft från 1 lime
2 msk oystersås (ej måste men gott)
1 dl vatten
3 msk farinsocker eller vanligt socker
2 st vitlöksklyftor
1 msk majsstärkelse
1 st paprika röd
1 st paprika grön
1 st gul paprika
1 st gullök (stor)
3 st vitlöksklyftor
3 dl cashewnötter (osaltade)
1 msk chiliflakes (valfritt)
1 tsk chiliflakes
Sriracha eller sötsursås
Skär kycklingen i mindre bitar (eller tofu) Salta och vänd sedan alla bitar i majstärkelse i en skål. Värm en panna med rikligt med olja och stek kycklingen eller det vegetariska alternativet i 2 omgångar i ca 4 min eller tills de är genomstekta och lite gyllene. Lägg över på en tallrik. *Majstärkelsen gör så att kycklingen bevarar saftigheten och får en fin yta. Med vegetariska alternativ får den fin yta! Blir jättebra med tofu.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål. Tärna paprikan, löken och hacka vitlöken.
Fräs löken och cashewnötterna i en panna med lite olja. Tillsätt sedan paprikan och vitlöken, stek lite till. Vänd sedan i kycklingen och såsen. Låt wokas ihop i 3-4 minuter. Tillsätt chiliflakes om du vill!
Servera med ris eller risnudlar och sötsursås! Eller toppa med en chilisås eller chiliflakes för lite hetta.