2 st ägg
2 dl strösocker
2 dl morötter, finrivna
0.75 st dlrapsolja
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
0.5 tsk ingefära, malen
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
Strösocker, till bakplåtspappret
100 g smör, rumstempererat
2 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
400 g färskost
Hasselnötter, hackade
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 × 40 cm.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör ner morötter och olja i äggsmeten.Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner i smeten.
Bred ut smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen i 5–7 minuter.
Ta fram ytterligare ett bakplåtspapper och strö över socker. Vänd över rulltårtsbotten på det sockrade pappret och lossa försiktigt det bakplåtspapper som varit i ugnen.
Vispa ihop alla ingredienserna till frostingen och bred tre fjärdedelar av blandningen över kakan. Spara resten till att dekorera rulltårtan med. Rulla försiktigt ihop kakan med hjälp av bakplåtspappret.
Låt stå svalt innan du garnerar rulltårtan med resterande frosting, och om man vill, hasselnötter.