Gammalt recept! Enkel och jättegod bjudrätt 🥰 Tips! Vad gäller kycklingen, så kan man hoppa över momentet stekningen och istället rensa upp en grillad kyckling och lägga bitarna i en ugnsfast form.
Oct. 7, 2023
Smör
2 st fläskfiléer eller 1 kilo kycklingfilé
2 pkt bacon
2 burkar cantadou vitlök
Champinjoner (200 gr. ca)
5 dl creme fraiche
2 dl grädde
Salt, svartpeppar, en skvätt soja
Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa och skiva fläskfilén el. skiva kycklingen.
Stek i smör, så den får fin färg.
Lägg över fläskfilé/kyckling i form. Stek strimlad bacon till fin färg. Skiva champinjonerna och lägg sedan champinjonerna och baconet ovanpå fläskfilén/kycklingen.
Koka upp creme fraiche, grädde och cantadou och smaka av med salt, svartpeppar och soja. Häll över det hela i formen. (Tips! Strö lite riven ost på gratängen).
Skjuts sedan in i ugnen på ca 30 minuter.