Jag kan precis ha gjort och ätit den godaste fiskburgaren typ någonsin här hemma! Torsk dubbelpanerad med panko & sesam serverad med både en vitlökssås och srirachamajonäs med extra sting från jalapeños + knaprig vitkål i botten och picklad rödlök och gurka på toppen. 👌🏻
Oct. 7, 2023
Vitlökssås
0.5 dl majonnäs
0.5 dl lätt créme fraiche
2 msk hackade cornichons
1 st vitlöksklyfta, pressad
Salt och peppar
Srirachamajo
Majonäs 1 dl
Sriracha 1-2 tsk
Rökt paprikapulver 0,5 tsk
Salt & peppar
Klyftpotatis:
500 g potatis
Rapsolja
Salt, peppar
Till servering:
Hamburgarbröd
Strimlad vitkål
0.5 st picklad gurka eller rödlök (skivad lök/gurka + 1 dl socker, 0,5 dl ättiksprit (12% + 1 dl vatten)
Inlagda jalapeños, finhackade
Panerade fiskburgare 4st
450 - 600 g torsk (lite olika mängd i olika påsar, båda blir lagom till 4 personer tänker jag) 2 ägg salt, peppar
Panering:
1 dl vetemjöl 1 ägg 2 dl pankoströbröd + 1 msk sesamfrön
Gör dina såser och ställ kallt.
Sätt ugnen på 200 grader, klyfta potatisen och ugnsrosta med lite rapsolja, salt & peppar i ca 25 min.
Tina fisken, skär i mindre bitar och kläm ur vattnet lite försiktigt. Ha över i en skål och mixa ihop med ägget (matberedare eller stavmixer). Smaka av med salt och peppar.
Ha upp mjöl i en skål, vispa upp ägg i en annan och ha panko + sesam i en tredje.
Forma fiskfärsen till biffar med lätt fuktade händer. Här kan du vilja klämma ur lite vätska till.
Och nu till det pilligaste momentet: vänd fiskburgarna lite försiktigt först i mjöl, sedan ägg och sist panko.
Stek gyllene i smör tills de fått fin färg på båda sidorna och är helt färdiga.
Servera i hamburgarebröd med srirachasås på bottenbrödet, strimlad vitkål, fiskburgare, vitlökssås + picklad rödlök/gurka + locket på. Servera med klyftpotatis.