Ca 60 minuter

Godaste fiskburgaren!

Jag kan precis ha gjort och ätit den godaste fiskburgaren typ någonsin här hemma! Torsk dubbelpanerad med panko & sesam serverad med både en vitlökssås och srirachamajonäs med extra sting från jalapeños + knaprig vitkål i botten och picklad rödlök och gurka på toppen. 👌🏻

Sophie ”Fia” Vildahl

Oct. 7, 2023

Ingredienser

Vitlökssås

0.5 dl majonnäs

0.5 dl lätt créme fraiche

2 msk hackade cornichons

1 st vitlöksklyfta, pressad

Salt och peppar

Srirachamajo

Majonäs 1 dl

Sriracha 1-2 tsk

Rökt paprikapulver 0,5 tsk

Salt & peppar

Klyftpotatis:

500 g potatis

Rapsolja

Salt, peppar

Till servering:

Hamburgarbröd

Strimlad vitkål

0.5 st picklad gurka eller rödlök (skivad lök/gurka + 1 dl socker, 0,5 dl ättiksprit (12% + 1 dl vatten)

Inlagda jalapeños, finhackade

Panerade fiskburgare 4st

450 - 600 g torsk (lite olika mängd i olika påsar, båda blir lagom till 4 personer tänker jag) 2 ägg salt, peppar

Panering:

1 dl vetemjöl 1 ägg 2 dl pankoströbröd + 1 msk sesamfrön

Gör så här

Gör dina såser och ställ kallt.

Sätt ugnen på 200 grader, klyfta potatisen och ugnsrosta med lite rapsolja, salt & peppar i ca 25 min.

Tina fisken, skär i mindre bitar och kläm ur vattnet lite försiktigt. Ha över i en skål och mixa ihop med ägget (matberedare eller stavmixer). Smaka av med salt och peppar.

Ha upp mjöl i en skål, vispa upp ägg i en annan och ha panko + sesam i en tredje.

Forma fiskfärsen till biffar med lätt fuktade händer. Här kan du vilja klämma ur lite vätska till.

Och nu till det pilligaste momentet: vänd fiskburgarna lite försiktigt först i mjöl, sedan ägg och sist panko.

Stek gyllene i smör tills de fått fin färg på båda sidorna och är helt färdiga.

Servera i hamburgarebröd med srirachasås på bottenbrödet, strimlad vitkål, fiskburgare, vitlökssås + picklad rödlök/gurka + locket på. Servera med klyftpotatis.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.