Perfekt bjudrätt! 🥰 Servera gärna med potatis, kokt broccoli och en grönsallad.
Oct. 7, 2023
4 st kycklingfiléer
125 g vitlöksost (t.ex. créme bonjour, cantadou)
2 msk hackad persilja
Salt
Peppar
1 msk smör eller margarin
2.5 dl matlagningsgrädde
1 msk kycklingfond
1 msk kinesisk soja
8 st körsbärstomater
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär en ficka i varje filé och fyll med en klick vitlöksost och hackad persilja. Fäst med tandpetare. Krydda med salt och peppar, och bryn i smör. Lägg över i en form.
Blanda grädde, fond, soja och resten av vitlöksosten i stekpannan och låt koka upp. Häll över kycklingen och baka i ugn i 25 min.
Strö över tomater och baka i 5 minuter till.
Servera med klyftpotatis och sallad.