125 g smör
3 st Àgg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
0.75 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0.5 krm salt
0.75 dl mjölk
2 msk vispgrÀdde 40%
2 msk starkt kaffe
125 g mörk choklad
Kakao
Hallon
1. SÀtt ugnen pÄ 175°. SmÀlt smöret i en kastrull och ta frÄn vÀrmen. Vispa Àgg och socker pösigt. Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. VÀnd ner det i Àggsmeten. TillsÀtt smör och mjölk. Rör försiktigt ihop till en jÀmn smet.
2. HĂ€ll smeten i en avlĂ„ng smord och bröad form, ca 1 œ liter.
3. GrĂ€dda kakan i nedre delen av ugnen i 50â60 minuter. LĂ„t den svalna i formen.
4. Koka upp grÀdden tillsammans med kaffet. Ta frÄn vÀrmen. TillsÀtt grovhackad choklad och rör till en slÀt glasyr. LÄt kallna och stelna lite innan den hÀlls pÄ kakan. Sikta över kakao och toppa med hallon.