Kantareller eller champinjoner i mos 🥰
Oct. 5, 2023
5 st stora potatisar
0.5 dl mjölk
0.5 dl grädde
1 st ägg
1 dl riven permesanost eller annan lagrad ost
1 st näve torkade kantareller (som smulas och blötläggs i 20 min) - eller 5 st stora hackade champinjoner
Salt
Svartpeppar
Koka den skalade potatisen mjuk i saltat vatten.
Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på spisen med värmen avstängd.
Tillsätt mjölk och grädde och låt det bli varmt.
Mosa potatisen med en potatisstöt.
Rör ner ägg, ost och kantareller (avsilade från vattnet det legat i för att svälla) eller de hackade champinjonerna.
Blanda allt, salta och peppra efter behag.
Lägg moset i ugnsfasta portionsskålar eller i en ugnsform och grädda 10 minuter tills moset fått en knaprig översida.