1 st stor gul lök el. rödlök
1 st vitlöksklyfta
10 st soltorkade tomatbitar i olja
4 st styckfrysta laxfiléer utan skinn
100 g färsk babyspenat
1 dl torrt vitt vin
5 dl grädde
2 tsk maizena
2 msk chipotlepasta (eller 2 msk tomatpuré)
Salt, citronpeppar
Pasta eller ris
Grovhacka den gula löken och låt den mjukna i smör i en stekpanna. Strimla soltorkade tomater på längden och lägg i en skål. Pressa i vitlöken och låt den värmas i 1 minut med löken i pannan. Skrapa sedan ner allt i skålen med soltorkade tomater.
Skär bort skinnet från laxen om den har det. Smält en stor klick smör i pannan och ha ner laxfiléerna. Salta och citronpeppra. Stek laxen och sprid sedan ut babyspenaten runt om. Slå på vitt vin och låt det fräsa in någon minut.
Fördela ut lök och soltorkade tomater i pannan. Blanda grädde med maizena och chipotlepasta (el. Tomatpuré) och ha ner i pannan. Låt allt puttra ihop och smaka av med salt och citronpeppar. Servera med kokt potatis, spagetti eller ris.