3 st laxfileér
3 dl creme fraiche
1 dl grÀdde
1 burk hela tomater
1 dl vitt vin
1 st gul lök el. rödlök
2 st vitlöksklyftor
1 pkt fetaost
2 st nÀvar bladspenat
2 tsk citronsaft
Lasangeplattor
Salt
Citronpeppar
SÀtt ugnen pÄ 200 grader.
Hacka lök och vitlök och stek mjuka. Skiva laxen i mindre bitar och stek med löken. HÀll över vitt vin och tomaterna. LÄt koka en stund. Smaka av med salt och citronpeppar.
Blanda creme fraiche, grÀdde, citronsaft och bladspenat i en bunke. pressa vitlök i och krydda med salt och citronpeppar.
LÀgg en skopa av laxblandningen i botten pÄ en ugnssÀker form, tÀck med lasangeplattor. PÄ nÀsta lager, ha pÄ ytterligare laxblandning och lite av creme fraichesÄsen. Smula över fetaost.
Repetera detta i flera lager. Avsluta överst med laxblandningen, creme fraichen och lite fetaost.
GrÀdda i ca 25 minuter.