Så god Thaigryta med kyckling. Den goda smaken kommer av vitlök, lök, ingefära, paprika, sweet chili, kokosmjölk, lime och Ekologisk Kycklingfond.
Original recept från bongtouchoftaste.se
Oct. 4, 2023
500 g kycklinglårfilé
2 msk rapsolja
1 dl gul lök, hackad
1 msk vitlök, finhackad
1 tsk ingefära, färsk, finhackad
2 dl sallads- eller purjolök, finstrimlad
1 dl vattenkastanjer, skivade på burk
1 dl röd paprika, finhackad
2 msk sweet chilisås
4 dl kokosmjölk
2 msk bong touch of taste ekologisk kycklingfond alt. kycklingfond
Salt och svartpeppar
Saften av lime
Skär kycklingen i fina bitar och bryn den i oljan och lägg den sedan åt sidan.
Bryn lök, vitlök, ingefära, salladslök, vattenkastanjer och paprika några minuter.
Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt fond, kokosmjölk och chilisås.
Låt allt koka sakta i ca 20 minuter tills kycklingen är genomkokt.
Smaka av med salt, peppar, lime och fond.
Servera grytan tillsammans med nykokt ris.