Hinner du inte göra kanelbullar imorgon på kanelbullens dag? Gör dessa supergoda och enkla kanelbullecookies
Oct. 3, 2023
110 g smör
1.5 dl farinsocker
0.5 dl strösocker
1 tsk kanel
0.5 tsk kardemumma
1 st ägg
1 tsk vaniljsocker
2.75 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
0.5 nypa salt
Pärlsocker
Sätt ugnen på 175°C över- och undervärme
Smält smöret och låt det svalna en aning
Rör ihop smöret med farinsocker, strösocker, kanel och kardemumma
Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa till en slät smet
Tillsätt vetemjöl, bakpulver och salt och arbeta ihop till en klibbig deg
Dela degen i 12 bitar och rulla ihop till bollar
Klä plåtar med bakplåtspapper
Lägg bollarna på plåtarna, platta till lätt och toppa med pärlsocker
Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter
Tag ut och låt svalna helt innan du lyfter dem från plåten
Njut med ett stort glas mjölk