1 st fläskfilé
0.5 dl olivolja
2 msk soja
2 cm ingefära (riven)
1 klyfta vitlök
1 tsk sambal oelek
6 st potatisar
Salt
Oregano
1 st röd paprika
1 st gul paprika
1 st rödlök
10 st körsbärstomater
150 g fetaost
2 dl creme fraiche (valfri fetthalt)
2 msk majonnäs (typ hellmans)
1 - 2 klyftor vitlök
1 tsk italiensk salladskrydda
Putsa fläskfilén och skär den i bitar, ca 2x2 cm stora. Vispa ihop olivolja, soja, riven ingefära, en pressad vitlöksklyfta och sambal oelek till en marinad. Häll marinaden över köttet och låt det stå i kylskåp i minst en timme, men gärna längre.
Sätt ugnen på 200 grader. Borsta potatisen och skär den i skivor, ca 0,5-1 cm tjocka. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper utan att de ligger på varandra. Strö över salt och oregano och droppa över olivolja. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter. Om du har varmluftsugn så kan du slå över till det de sista 5 minuterna så att potatisen får fin färg. Lägg sedan över potatisen i en ugnsform.
Klyfta rödlöken, dela paprikorna i bitar och halvera körsbärstomaterna.
Ta fram köttet och lägg bitarna på potatisen i ugnsformen. Lägg sedan på paprika, lök och tomater och ringla över lite olivolja. Toppa med grovt smulad fetaost. Sätt in formen i ugnen i cirka 20-30 minuter, tills fläskfilén är genomstekt.
Blanda ihop creme fraiche, majonnäs, pressad vitlök och italiensk salladskrydda till en krämig sås.
Servera pytten med den goda såsen och kanske en krispig sallad.