Ingredienser

Pytten:

1 st fläskfilé

0.5 dl olivolja

2 msk soja

2 cm ingefära (riven)

1 klyfta vitlök

1 tsk sambal oelek

6 st potatisar

Salt

Oregano

1 st röd paprika

1 st gul paprika

1 st rödlök

10 st körsbärstomater

150 g fetaost

Såsen:

2 dl creme fraiche (valfri fetthalt)

2 msk majonnäs (typ hellmans)

1 - 2 klyftor vitlök

1 tsk italiensk salladskrydda

Gör så här

Putsa fläskfilén och skär den i bitar, ca 2x2 cm stora. Vispa ihop olivolja, soja, riven ingefära, en pressad vitlöksklyfta och sambal oelek till en marinad. Häll marinaden över köttet och låt det stå i kylskåp i minst en timme, men gärna längre.

Sätt ugnen på 200 grader. Borsta potatisen och skär den i skivor, ca 0,5-1 cm tjocka. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper utan att de ligger på varandra. Strö över salt och oregano och droppa över olivolja. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter. Om du har varmluftsugn så kan du slå över till det de sista 5 minuterna så att potatisen får fin färg. Lägg sedan över potatisen i en ugnsform.

Klyfta rödlöken, dela paprikorna i bitar och halvera körsbärstomaterna.

Ta fram köttet och lägg bitarna på potatisen i ugnsformen. Lägg sedan på paprika, lök och tomater och ringla över lite olivolja. Toppa med grovt smulad fetaost. Sätt in formen i ugnen i cirka 20-30 minuter, tills fläskfilén är genomstekt.

Blanda ihop creme fraiche, majonnäs, pressad vitlök och italiensk salladskrydda till en krämig sås.

Servera pytten med den goda såsen och kanske en krispig sallad.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.