En smakrik risrätt med persiska smaker så som gurkmeja, curry, chili, tomat och saffran.
Original recept från www.instagram.com
Oct. 2, 2023
500 g köttfärs
2 st gul lök
250 g vitkål
5 dl basmatiris
1 msk kalvfond
2 msk tomatpuré
2 tsk curry
3 tsk gurkmeja
1 tsk chiliflakes
1 tsk svartpeppar
1 pkt saffran (0,5 gram)
50 g smör
Rapsolja till stekning
Salt
Peppar
Mandelspån
Svartpeppar
Hacka löken och stek den i olja, tillsätt gurkmeja. Salta och peppra.
Hacka vitkålen, stek den ordentligt och tillsätt curry, chiliflakes salt, peppar, tomatpuré och fonden.
Fräs färsen och smaksätt med salt, peppar och saffran.
Blanda färsen, kålen och löken och låt allt fräsas ihop ett par minuter. Ställ åt sidan.
Koka riset.
Häll lite olja i en panna eller gryta.Varva ris med kålblandningen. Låt allt stå på svagvärme i ca 30 min.
Smält smöret och häll över riset innan servering.
Toppa med mandelspån och koriander efter smak.