Krämig och smakrik pasta som passar både till vardags och som bjudrätt.
Original recept från www.instagram.com
Oct. 2, 2023
400 g valfri pasta
500 g chorizofärs
1 st liten gul lök
1 st liten rödlök
4 st vitlöksklyftor
1 msk olja till stekning
2 msk tomatpuré
1.5 dl vitt matlagningsvin
1 burk krossade tomater
10 - 15 st småtomater
2.5 dl grädde
Salt
Svartpeppar
1 st skvätt pastavatten
Basilika efter smak
Parmesan till servering
Koka pastan 1 minut kortare än anvisningarna på förpackningen.
Stek chorizofärsen i en skvätt olja, tills den fått fin färg. Ställ färsen åt sidan.
Skala lök, rödlök och vitlök. Skär och hacka i mindre bitar.
Dela på tomaterna och ställ åt sidan.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek lök och rödlök tills det mjuknat. Tillsätt vitlök och stek ytterligare en stund.
Tillsätt tomatpuré och låt fräsa i ca 1 minut. Blanda samman.
Häll i matlagningsvinet och låt reducera till ca hälften.
Blanda ner krossade tomater och småtomaterna och låt koka ihop.
Ha i chorizofärsen och häll över grädde, låt koka ihop i ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda ner pastan med en skvätt pastavatten. Tillsätt basilika och blanda samman.
Servera pastan tillsammans med riven parmesan och basilika.