Skinksnitzel á la Nennes (på rester av julskinka)

Har du julskinka kvar efter julen? Gör då jättegoda skinksnitzlar! 🥰

Helén ”Nenne” Mattsson

Oct. 2, 2023

Ingredienser

Julskinka

Fyllning:

Senap

Ost

Panering:

Ägg

Ströbröd

Brunsås:

Smör

2.5 dl steksky/vatten

2.5 dl mjölk

1 dl grädde

2 msk vetemjöl/eller maizena

0.5 st köttbuljongtärning

Salt

Svartpeppar

Soya

Gör så här

1. Vispa upp ägg i en djuptallrik. Häll upp ströbröd i en annan djuptallrik.

2. Tag två skinkskivor och bred senap på dem (Obs! endast på en sida). Lägg en ostskiva emellan dem, när du lägger ihop skinkskivorna.

3. Doppa sedan de dubbla skinkskivorna i äggvispet och därefter i ströbrödet.

4. Gör sedan likadant med nästa skinkpar. Efter önskat antal skinksnitzlar, så är det dags att steka dem.

5. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick med smör.

6. Lägg de panerade skinkskivorna i stekpannan och stek dem en stund på varje sida. (Obs! Inte för hög värme, för då bränns de). Tag mer smör vid behov, allt eftersom du steker.

7. När du har stekt klart alla skinksnitzlarna, så behåll stekskyn i stekpannan och gör en god brunsås till dem.

8. Brunsås: Tillsätt lite mer smör i stekpannan, lägg i 2 msk vetemjöl/eller maizena och 2,5 dl vatten. Vispa så att redningen (vetemjölet eller maizenan) blandas ut med stekskyn/vattnet. Tillsätt 2,5 dl mjölk, För kraftigare smak tillsätt en köttbuljongtärning. Smaksätt såsen också med 1 dl grädde, salt, peppar och soya. Låt såsen koka 3-5 min. (Tips: Om du älskar grönpepparsås, så tag bort salt, peppar och soya. Lägg istället till 1 tsk krossad grönpeppar)

9. Servera skinksnitzeln med persiljesmör, kokt potatis, brunsås och sallad.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.