12 st skivor lövbiff
12 st tandpetare
1 st äpple (skivad i 12 klyftor)
12 st små katrinplommon
1 st finhackad gul lök
1 st äpple
10 st små katrinplommon
1 msk vetemjöl
1.5 dl vatten
1.5 dl grädde
1. Dela äpplet i klyftor och lägg en bit äpple och ett katrinplommon i lövbiffen och rulla ihop den. Fäst med tandpetare.
2. Stek i smör tills de får en fin brun stekyta och lägg över dem till en ugnsfast form. Ta bort tandpetarna! Salta och peppra.
3. Såsen: Fräs en finhackad gul lök, ett äpple till och ca 10 katrinplommon hackade, i mycket smör, i en stekpanna. Strö över 1 msk vetemjöl och rör runt, spä på med ca 1,5 dl vatten. Låt puttra.
4. Häll över blandningen i en skål, fyll på med 1,5 - 2 dl grädde och kör med en stavmixer tills såsen är slät. Salta och peppra.
5. Häll såsen över lövbiffsrulladerna i formen och ställ in i ugnen, ca 175 gr i en halvtimme.
6. Servera med kokt potatis, saltgurka och lite vinbärsgelé.