3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
1 st purjolök
Broccoli (några stycken eller efter eget tycke)
250 g lax (eller rökt/gravad lax)
150 g fetaost (skuren i bitar)
2 st tomater (skuren i bitar)
4 st ägg
2 dl grädde
2 dl mjölk
250 g hackad fryst grönkål (som tinas upp)
1 krm muskot (eller mer efter behag)
Salt
Grovmalen svartpeppar
Kryddgrönt, persilja
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Pajdeg: Arbeta samman vetemjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och kör tills du får en degboll. Svep in degen i plastfilm och låt den vila i kylen ca 20 min. Kavla ut degen eller tryck ut den i en stor pajform. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
3. Sänk ugnsvärmen till 200 grader.
4. Blanda alla ingredienser till äggstanningen (ägg, mjölk, grädde, grönkål smaksatt med muskot, salt och svartpeppar).
5. Fyllning: Lägg i pajskalet strimlad purjolök, lax i bitar, broccoli, fetaost- och tomatbitar.
6. Häll äggstanningen över fyllningen och lägg på riven ost.
7. Grädda mitt i ugnen 35-40 min tills pajen har stannat helt och är gyllenbrun uppepå. Känn med en sticka.
8. Garnera med kryddgrönt, persilja.