500 g fläskkarré- benfri
2 msk olja
0.5 st purjolök (strimlade bitar på längder, 5 cm)
2 st vitlöksklyftor (hackade)
1 st paprika- grön och röd (skuren i bitar)
8 st champinjoner (skivade)
1 burk böngroddar- 280 g
1 msk kinesisk soja
1 st chili
4 dl ananasjuice
1.5 msk vinäger
2 msk tomatpuré
1.5 msk majsstärkelse (maizena)
Skär köttet i skivor och sedan i strimlor. Skölj fläskköttet och lägg det i en gryta, häll på kokande vatten så det täcker. Koka upp och skumma. Ta upp köttet och spola av det.
Dela purjolöken på längden och skär den i 5 centimeter långa bitar och strimla bitarna på längden. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Dela och kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Skiva champinjonerna.
Sås: Vispa samman urkärnad och hackad chili med ananasjuice, vinäger, tomatpuré och majsstärkelse i en skål.
Hetta upp oljan i wok eller stekpanna och bryn köttet under omrörning. Tillsätt purjolök, vitlök, paprika, sköljda böngroddar, champinjoner, soja och såsblandningen. Koka upp och sjud 3 minuter. Smaka av.