Kyckling Kiev med rostade rotfrukter är en smak- och texturrik måltid. Fyllt med vitlökssmör och en krispig panko-yta, kompletteras kycklingen perfekt av de ugnsrostade rotfrukterna och en touch av aioli. Ett sant nöje för smaklökarna! Receptet är ifrån: https://www.mealview.se/recipe/14
Oct. 1, 2023
Vitlöksklyfta 3 st
Salt 1 tsk
Gul lök 2 st
Morot 2 st
Olja till stekning
Kycklingbröstfilé 600 gram
Färsk persilja 0.5 kruka
Citron 1 st
Babyspenat (65g) 2 påse
Palsternacka 2 st
Rödbeta 2 st
Vitlökssmör
Färsk persilja 0.5 kruka
Aioli 80 gram
Smör 80 gram
Salt 1 tsk
Peppar 1 krm
Salt 1 tsk
Peppar 1 krm
Torkad rosmarin 1 tsk
Torkad timjan 1 tsk
Olivolja 0.5 dl
Panko ströbröd 50 gram
Ägg 1 st
Mjöl 25 gram
Steg 1 Förbered smör Lägg smör i en skål & ställ åt sidan. Finhacka vitlök & färsk persilja. Skär citron i klyftor och ställ åt sidan.
Steg 2 Blanda smör Ta fram skålen med smör. Lägg i vitlök, persilja, salt och peppar. Mosa och blanda allting. Rulla den avlångt och ställ i frysen.
Steg 3 Förbered rotfrukter Förvärm ugnen till 220°C. Skär skalad morot, palsternacka, rödbeta och lök i bitar.
Steg 4 Rosta rotfrukter Krydda med kryddmixen och blanda. Lägg på en ugnssäker form. Rosta i 20-30 min.
Steg 5 Panering Skär ett snitt i varje kycklingfilé utan att skära igenom. Krydda med salt. Skiva vitlökssmöret och fyll kycklingfiléerna. Vänd i mjöl, ägg & panko.
Steg 6 Tillagning Stek kycklingen i olja tills den får en gyllene färg, cirka 2-3 min/sida. Lägg på en ugnssäker form, tillaga i ugn i 200°C, 6-10 min. Blanda babyspenat med de färdigrostade rotfrukterna.