Spagetti (eller annan valfri pasta)
3 st skivor pepparbiff (alt 2 om dom är stora)
5 dl vispgrädde
1 st solovitlök (alt 2 klyftor)
0.2 st gul lök
2 msk kalvfond
1 msk vitlökspulver
1 tsk salt
1 - 2 tsk svartpeppar
3 st nävar spenat
1 msk persilja
Koka upp vattnet till pastan & salta när vattnet kokar.
Gå i med spagetti.
Stek sedan köttet i en uppvärmd och het panna någon minut på vardera sida så det får fin färg i rikligt med smör - lägg åt sidan i foliepapper.
I samma panna gå i med lite mer smör, finhackad vitlök och gul lök och stek tills lökarna mjuknar.
När lökarna mjuknat går du i med vispgrädde, fond, vitlökspulver, peppar och salt. Låt puttra ett par minuter och sedan river du ner spenaten och smakar av för eventuellt mer kryddning.
När pastan är al dente, skär köttet i mindre bitar och lägg tillbaka i såsen och låt puttra med 2-3 minuter och gå sedan i med pastan, persilja och lite pastavatten.
Rör om till krämig konsistens och servera med mer spenat och parmesan.