Vilken tur att jag snubblade över denna linssoppa av @portionenundertian! Kommer absolut att göras fler gĂ„nger under hösten och vintern. đ„č Perfekt med basrĂ„varor man OFTAST har hemma. đ„° Jag tillsatte Ă€ven lite vittvin, grĂ€dde och böt ut de gröna linserna mot röda. đ
Original recept frÄn instagram.com av @portionenundertian
Oct. 1, 2023
Gul lök (2 st.)
Vitlök (2 st. klyftor)
Morötter (2 st.)
Potatis (2-3 st.)
Olja/smör att steka i
Paprikapulver
Vatten (1 liter ca.)
Krossade tomater (1 förpackning, 400 g)
Röda linser/gröna linser (2 dl)
Tomatpuré (2 msk)
RödvinsvinÀger/citronsaft (1 msk)
GrönsaksbuljongtÀrning (1 st.)
NÄgon torkad krydda (basilika, timjan, oregano, persilja) jag anvÀnde timjan!
Salt, peppar
GrÀdde (1 dl)
Vittvin (1 dl)
Honung (1 msk)
Hacka upp gul lök och vitlök. SkÀr upp morot och potatis i bitar.
Hetta upp en kastrull med olja/smör, tillsÀtt lökarna och lÄt frÀsa en stund tills de blir glansiga.
TillsÀtt sedan morötterna och potatisen.
SlÄ pÄ vatten, krossade tomater, linser, vinÀger/citronsaft, buljong, vittvin, grÀdde.
LÄt puttra under lock i ca. 30 minuter.
NÀr linserna Àr mjuka, i med alla kryddor/smaksÀttningar. LÄt puttra en stund till.
Servera med en klick créme fraiche. Klart!