5 dl creme fraiche
300 g philadelphiaost
800 g köttfärs (quornfärs för vegetariskt)
1 burk krossade tomater
2 st påsar tacokrydda
1 burk skivades svarta oliver
0.5 st liten burk majs
Några jalapenos
250 g riven ost
Nachoschips
2 dl creme fraiche
2 st vitlöksklyftor
2 msk honung (funkar fint med sweet chilisås också)
1 tsk paprikakrydda
Salt och svartpeppar
1 st lime
1 tsk korianderblad
Salt
1 st avokado
1 st vitlöksklyfta
Svartpeppar
1.5 dl creme fraiche
0.5 st lime
1 msk korianderblad
1 tsk honung
1 krm chilipulver
1 st salt
1 st ask körsbärstomater
Svartpeppar
Blanda creme fraiche och philadelphiaost till en krämig röra.
Stek köttfärsen enligt anvisningarna för tacoköttfärs. Häll i 1 burk krossade tomater. Låt koka upp och puttra en stund. Ca 5 min.
Bred creme fraicheröran på en stor plåt med bakplåtspapper under (inget måste, men jag brukar göra så).
Bred ut tacoköttfärsen uppepå.
Ha på oliver, majs och jalapenos. Avsluta med att strö över all ost.
Grädda i 225 grader i ca 15 minuter eller tills all ost smält och fått lite färg. När man tar ut den ur ugnen, så sticker man i nachoschips i själva gratängen.
Servera med grönsallad och extra nachoschips och lite såser - se ovanstående ingredienser till vitlökssås (= blanda ned creme fraichen i en skål. Pressa i vitlöksklyftorna. Ha i alla kryddor och honungen), guacamole (= mixa avokadon med hjälp av en stavmixer tillsammans med limesaft, pressad vitlök, koriander, salt och peppar. Häll sedan i creme fraiche och rör om ordentligt), salsa (= mixa eller finhacka tomaterna och blanda med limesaft, honung, chilipulver, koriander, salt och svartpeppar) 👌