100 st gr smält smör
2.5 dl vetemjöl
Lite salt
2.5 st kryddmått bakpulver
300 g grönkål
Olivolja
4 st ägg
3 dl visp- eller mellangrädde
Svartpeppar
Salt
140 st gr (1 paket) ädelost
1.5 dl hackade valnötter
Smält smöret till pajdegen och låt svalna något.
Blanda vetemjöl, salt och bakpulver för sig.
Blanda i detta i det smälta smöret. Det blir en ganska fet deg som direkt går att trycka ut i en osmord pajform med en slev eller händerna.
Nagga och ställ in i kylen.
Värm ugnen till 225 grader.
Skölj och rensa bort de grova delarna av grönkålen, hacka resten grovt.
Bryn grönkål i olja i en stekpanna.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter, ta ut ur ugnen och fyll på med brynt grönkål.
Krydda.
Finfördela ädelosten och strö den över grönkålen.
Strö sedan även över de hackade valnötterna.
Vispa ägg och grädde och häll över.
Grädda grönkålspajen i ca 25 minuter.
Låt svalna några minuter och servera gärna grönkålspajen tillsammans med en syrlig sallad av rödkål och äpplen.