Här kommer receptet på den superenkla och snabba asiatiska grytan som är en återkommande favorit👌🏻
Original recept från www.instagram.com
Oct. 7, 2023
Kycklingfilé (annat protein går givetvis också bra)
Ostronsås
Soja
Kycklingfond
Sambal oelek
Sesamolja
Ingefära, färsk eller pulverform
Paprika
Gul lök
Vitpeppar
Socker
Salt (vid behov)
Maizena redning
Vatten
Sesamfrön
Tärna eller strimla kycklingen, klyfta upp den gula löken och dela upp den i "ark", skiva paprikan tunt.
Koka riset, jag använder riskokare som vanligt.
Stek på kycklingen tills den fått fin färg och lägg åt sidan, stek försiktigt på löken och paprikan på medelvärme tills löken blivit lite genomskinlig och paprikan och löken mjuknat något, häll i en gryta tillsammans med kycklingen.
Tillsätt nu alla ingredienser efter smak + vatten så vi får mycket god sås, var lite försiktig med sambal, vitpeppar och sesamolja, dom tar lätt över om det råkar bli för mycket. Men tycker dock att man ska ha mycket ostronsås, ja det låter ju sisådär men det är ju den som gör smaken 👌🏻.
När det har kokat upp så tillsätt maizenan så såsen reder sig. Smaka sedan av med salt om det behövs, men även socker som enligt mig ett ett måste för att lyfta smakerna ordentligt.
Toppa med sesamfrön! (Har ni salladslök så är det också supergott att toppa med!)
Det här går så fort att laga, och med dessa ingredienser kan man även göra riktigt goda nudlar också som man blandar med såsen. Ni måste prova, MUMS 😍