Helgtips! Ett lite roligare och lyxigare sätt att servera frukost på! Jag har sett idén tidigare, men här kommer en superlätt variant. Jag tog @messob naturliga granola och skapa dessa godingar. Eftersom den är sockerfri är det lätt att addera något sött, för att binda samman och grädda igen. Dessa är med honung och banan. De blev så goda!
Original recept från www.instagram.com
Sept. 27, 2023
3 dl granola
2 msk kokosolja
2 msk honung
0.5 st banan
0.5 dl kokande vatten
Kokosghurt
Bär och frukt
Sätt ugnen på 150 grader.
Ta hälften av granolan och mixa i en liten mixer så det blir till små smulor.
Häll i resterande granola och kör ett par varv så de största bitarna blir mindre.
Häll över granolan i en skål med kokande vatten och rör om. Låt vila i ca 5 min så vattnet sugs in.
Häll i honung, mosad banan och kokosolja och blanda runt ordentligt till en smulig smet.
Fördela smulsmeten i en muffinsplåt, ca 2-3 msk i vardera kopp. Klappa ut mot kanterna till en skål, med hjälp av baksidan på en sked.
Grädda i ugnen ca 20 min så de blir fasta, utan att brännas. Låt svalna.
Spritsa ut kokosghurt i vardera och toppa med bär och frukt.