Otroligt god och enkel vardagsrätt, perfekt nu när hösten erbjuder skogar fulla av kantareller.
Sept. 25, 2023
500 g kantarell
2 schalottenlök
1 vitlök
25 g smör
1 dl vitt vin (torrt)
2.5 dl matlagningsgrädde
0.5 svampbuljontärning
2 msk kalvfond
1 dl riven parmesan
0.5 msk torkad timjan
Salt & svartpeppar
Persilja
Dela och ansa svampen. Finhacka lök och vitlök.
Stek svampen i en torr panna tills all vätska har kokat bort.
Tillsätt smöret, schalottenlöken och vitlöken. Låt steka i 2-3 minuter.
Ha i vinet och låt reducera ner.
Tillsätt grädden, buljong, fond och timjan. Låt koka upp.
Avsluta med att ha i den rivna parmesanen. Smaka av med salt och peppar.
Garnera med persilja och servera med valfri pastasort.