2 st övermogna bananer
2 st ägg
125 g smör
2 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
100 g mörk choklad
En liten klick smör och 1 msk kokosflingor
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke.
Mossa bananerna helt (inga bitar i).
Hacka chokladen i bitar (gärna i lite blandade storlekar).
Vispa strösocker och smöret med en elvisp i ca 2 minuter.
Tillsätt äggen och vispa med elvispen i 1 minut till.
Rör sedan ner de mosade bananerna med en slickepott.
Rör efter de ner vetemjölsblandningen slickepotten.
Rör sist ner den hackade chokladen med slickepotten, rör om försiktigt.
Smöra sedan en brödform och bröa formen med kokosflingor.
Tillsätt smeten i formen, slå formen i bordet för att få bort luftbubblor i kakan.
Sätt in i ugnen i ca 60 minuter i den nedre delen av ugnen.
Låt vila ett tag innan ni tar upp kakan från formen.