2 st citroner, bÄde skal och juice
4 dl strösocker
200 g smÀlt och avsvalnat smör
3 st Àgg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
VĂ€rm ugnen till 175 grader.
Blanda samman Àgg och strösocker, inte vispa.
TvÀtta citronerna och riv av skalet (inte det vita), tillsÀtt skalet i smeten.
Pressa ner citronjuicen och blanda samman, inte vispa.
Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och vÀnd ner i smeten. Blanda vÀl.
TillsÀtt till sist smöret.
HÀll smeten i en springform som Àr smörad, bröad och har en storlek pÄ 22 eller 24 cm i dm.
StÀll in mitt i ugnen i 25-30 minuter.
LÄt stÄ i kylskÄpet nÄgra timmar.
Garnera med florsocker strax innan servering.