Godmorgon söndag! Jag tänkte att jag vill dela med mig av ett gott recept på glutenfria ostfrallor som jag testade göra med vegansk ost. Muuuums! Även denna variant är kalljäst över natten då jag tycker det blir extra bra när man bakar glutenfritt. Så dessa kan jag varmt rekommendera om ni ska äta soppa i veckan eller varför inte till nästa helg.
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
Oct. 7, 2023
25 g jäst
1.5 tsk salt
5 dl kallt vatten
1 msk fiberhusk
2 msk olja
1 msk honung
4 dl rismjöl
2 dl teffmjöl
1 dl majsmjöl
1 dl riven mjölkfri ost
Smula ner jästen i en bunke och häll på saltet. Rör så jästen löser upp sig och tillsätt sedan vatten och fiberhusk och rör om. Låt sedan svälla 10 minuter.
Tillsätt olja, honung, rismjöl, teffmjöl och majsmjöl. Blanda ordentligt och täck bunken med plastfolie och ställ i kylen 8-10 timmar.
Sätt på ugnen på 250 grader. Ta en slev och sleva upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Det ska bli 8 frallor. Toppa med lite riven ost på varje fralla och ställ sedan in i ugnen ca 20 minuter.