En regnig dag som denna tycker jag att soppa kan passa riktigt bra och jag gjorde nyligen en ny variant som jag kryddade med garam masala och la i massa goda grejer. Billiga ingredienser och väldigt gott resultat! Jag kallar den indisk potatissoppa och den blev matig, kryddig och värmande. Självklart serverade jag med mjukt bröd och här skulle det passa utmärkt med naan eller annat bröd du gillar. Och så toppade jag med lite crispy chili in oil för att få lite mer hetta. Väldigt smarrigt!
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
Nov. 6, 2023
2 gula lökar
3 st vitlöksklyftor
0.5 dl tomatpuré
1.5 msk garam masala
0.5 msk malen gurkmeja
600 g potatis
2 st morötter
6 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl kokosgrädde
1 frp kikärtor (á avrunnen vikt 230 g)
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en gryta och ha i lök och låt den bli mjuk. Ha sedan i vitlök, tomatpuré, garam masala och gurkmeja.
Dela ner potatis och morötter i bitar. Lägg ner i grytan och låt fräs runt med kryddorna. Ha sedan i vatten och buljongtärningar. Låt koka upp och puttra under lock tills potatisen är mjuk.
Ha i kokosgrädde och låt puttra upp. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad lime. Ha i de avsköljda kikärtorna och servera direkt.