Jag inspireras ju mycket av antiinflammatorisk kost och älskar kryddig mat och att laga mat från grunden. Jag älskar också olika typer av grytor som med fördel serveras med ris eller liknande samt krispiga grönsaker och gärna lite salta nötter. Så grymt gott om du frågar mig! Så idag tänkte jag dela med mig av ett typiskt sånt recept i form av en blomkålscurry med kyckling. Jag gillar att dra ner på köttet så i denna har jag 500 g blomkål men endast 250 g kyckling till 4 port. Den strimlade rödkålen till blir både snygg och god. Och om någon inte tål nötter kan du såklart skippa det eller ha lite salta frön eller annat på. Så himla gott och fräscht!
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
Sept. 24, 2023
250 g kycklingfiléer
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk curry
2 msk färsk ingefära
3 msk kokosolja
500 g blomkål
1 frp konserverade körsbärstomater
2 dl vatten
2 dl kokosmjölk eller kokosgrädde
1 frp kikärter (a 230 g avrunnen vikt)
4 portioner ris
Rödkål
1 st näve cashewnötter
Koka riset enligt anvisning.
Strimla kycklingen. Skär blomkål i små buketter och hacka stammen samt eventuell blast. Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära.
Hetta upp kokosolja i en stor gryta och lägg i kycklingen. När den fått fin yta kan du ha i lök och låta fräsa 2 min till. Ha sedan i vitlök, ingefära och curry och låt allt fräsa ihop 1-2 min. Hai blomkål och blanda runt. Tillsätt tomaterna, vatten samt kokosgrädde. Låt allt koka upp och låt puttra under lock 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar och rör ner de sköljda kikärterna.
Servera med ris, strimlad rödkål och cashewnötter.