En enkel och sjukt god pastarätt.
Original recept från www.instagram.com
Sept. 27, 2023
2 st aubergine (500-600 gr)
2 msk olivolja
1 tsk örtsalt
0.5 tsk svartpeppar
2 st vitlöksklyftor
1 st rödlök
1 msk rödvinsvinäger
400 g r passerade tomater
1 - 2 dl vatten
1 msk torkad oregano
1 tsk sambal oalek
1 msk kokossocker
Örtsalt och peppar
1 dl pumpafrön
Olivolja till stekning
4 st port ioner glutenfri spagetti
0.5 pkt vegansk philadelphiaost
Finhackad basilika
Sätt på ugnen på 225 gr varmluft.
Skär auberginen i mindre kuber och lägg i en skål.
Häll i olja, salt och peppar och vänd runt så allt blandas väl.
Bred ut på plåt med smörpapper och i 20 min, eller tills bitarna har en fin färg. Rör runt under halva tiden.
Finhacka vitlök och lök.
Ta en stor stekpanna på medelhög värme och stek löken i olivolja 5-7 min.
Häll i rödvinsvinäger och låt det sjuda ordentligt 2-3 min.
Häll i oregano, sambal oelek och vänd runt.
Häll i de passerade tomaterna och kokossocker och vatten.
Låt sjuda 10-15 min. Häll i extra vatten vid behov. Såsen ska reduceras ner och bli tjock. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan under tiden.
Häll i auberginen i pastasåsen, tillsammans med pumpakärnorna.
Vänd ner spagettin i såsen och servera direkt, tillsammans med färsk basilika och philadelphiaost.