Det är så grymt gott och skicka in ett gäng grönsaker i ugnen och sen mixa ner till en mustigt krämig soppa! Vilken fantastisk smak! Nu var det billigt med både morötter o tomater i affären, så dom blev ett par. Och vilket kärlekspar alltså!! ❤️🧡
Original recept från www.instagram.com
Sept. 27, 2023
500 g r morötter
250 g r tomater
2 st jälkselleri
2 g ullökar
2 st vitlöksklyftor
2 msk torkad timjan
1 msk vitvinsvinäger
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
0.5 - 1 st chili
1 g rönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
1 msk kokossocker
2.5 dl plantbaserad matlagningsgrädde
Salt och peppar
1 st handfull färsk basilika
Basilika
Havre- knäckebröd
Sätt ugnen på 200 grader med grilleffekt.
Halvera morötter och tomaterna och skär löken i större klyftor.
Lägg ut morötter, tomater, lök, vitlök och selleri på en plåt och ringla olivolja över och in i ugnen tills de börjar få färg, runt 25-30min. Behåll skalet kvar på vitlöken, annars bränns den. Ta bort efter den grillats.
Hetta upp en gryta med olivolja och häll i alla grillade grönsaker, tillsammans med tomatpuré och chili. Stek 4-5 min.
Blanda ner kokossocker, vitvinsvinäger, vatten och buljongtärning och låt sjuda 20 min.
Mixa soppan slät.
Blanda ner grädden, men spara lite för topping, finhackad basilika och smaka av med salt och peppar och ev. lite extra kokossocker för att få upp smaken. Känns soppan för tjock så späd med lite vatten.
Toppa soppan med grädde, basilika och krossad knäckebröd.