En fantastisk variant på taco, krispig, klibbig och spicy med en härlig söt smak!
Original recept från www.instagram.com
Sept. 27, 2023
1 pkt fast tofu 400gr
2 - 3 dl kokosflingor
Rostade sesamfrön
1.5 dl kikärtsmjöl
4 msk tapiokamjöl alt. potatismjöl
1 tsk salt
2 msk sriracha
1.5 dl havremjölk
1.5 dl majonäs
2 msk mirin
2 msk sriracha
Rostade sesamfrön
0.5 dl majonäs
0.5 dl créme fraîche
1 st vitlök
Salt
1 bit rödkål
2 st avokado
8 st majstortilla
Färsk koriander
Pressa ur vätskan ur tofun.
Bryt tofun i mindre ojämna bitar.
Sätt ugnen på 220 grader varmluft.
Blanda ihop mjöl, salt, 2 msk sriracha och mjölk i en skål.
Häll upp kokosflingor i en annan skål.
Doppa tofun i den första smeten så den täcker hela biten och sedan ner och rulla runt i kokosen.
Lägg den färdiga tofubiten på ett bakplåtspapper och upprepa med resterande bitar.
Stoppa in i ugnen och grädda i 15 minuter.
Vänd bitarna och kör in i ugnen ytterligare 5 minuter.
Skär upp avokadon och skär rödkålen finstrimlat.
Blanda ihop den andra smeten med majonäs, mirin och 2 msk srirachai en skål.
Ta ut tofun ur ugnen och ta en gaffel för att doppa bitarna i röran och tillbaka på plåten igen.
Grädda i ugnen i ytterligare 3-5 minuter. För mer krispig yta, vrid om till grillfunktion.
Finhacka vitlöken och rör ihop alla ingredienserna till såsen.
Värm tortillabröden och fyll med rödkål, avokado, 4-5 bitar tofu, toppa med sesamfrön, sås och koriander.