Scramble tofu med asiatiska smaker. Otroligt god och väldigt lättlagad.
Original recept från www.instagram.com
Sept. 27, 2023
400 g fast tofu
3 st salladslökar
Sesamolja för stekning
1 st paprika
1 st pak choi
1 tsk vitpeppar
2 st vitlöksklyftor
1 dl jordnötter
0.5 dl tamari
2 msk kokossocker
1 msk röd currypasta
1 msk risvinäger
2 st nypor 5 spices
1 - 2 dl vatten
Rostade sesamfrön
Lime för servering
Ris för 3 personer
Sätt på riset.
Mixa jordnötterna till ett fint smör i en liten mixer.
Skär paprikan och vitlöken fint och pak choi lite grövre.
Skär salladslöken. Separera det vita och det gröna.
Hetta upp sesamolja i en panna och tillsätt den vita salladslöken, paprika och vitpeppar. Stek i 2-3 minuter.
Tillsätt vitlök och stek ytterligare 1-2 min.
Tillsätt tamari, kokossocker, currypasta, risvinäger, 5 spices-krydda, jordnötssmör och vatten i pannan. Rör om tills allt blandas väl och kokas upp.
Smula ner tofun i såsen i ojämna bitar och blanda runt.
Vänd ner Pak Choi och låt koka upp. Tillsätt vatten vid behov.
Servera tofuröran på en bädd av ris, toppat med gröna salladslök, pressad lime och sesamfrön.