Okonomiyaki - Japansk Kålpannkaka! Så enkel att göra och så matig och god! Perfekt som lunch, men som också går att göra festlig med roliga toppings. Denna är klassiska smaker med hemmagjord okonomiyaki-sås, picklad ingefära och massa ärtskott!
Original recept från www.instagram.com
Sept. 27, 2023
6 dl finstrimlad vitkål
1 st morot
4 st salladslökar
1.5 - 2 dl kikärtsmjöl
1 msk potatismjöl
1 dl vatten
Salt
2 st ägg (alt. 2 msk linfrön)
Olivolja
2 msk ketchup
1 msk sriracha
1.5 msk honung
1 tsk misopasta
2.5 msk tamari
Majonnäs
Okonomiyakisås
Gari (se sep. inlägg)
Salladslök
Sesamfrön
Nori
1 st näve ärtskott
Koka ihop alla ingredienserna till såsen i en liten kastrull. Ställ åt sidan och låt svalna.
Strimla kål, riv moroten och finhacka salladslöken.
Blanda kikärtsmjöl, ägg, potatismjöl och vatten i en skål.
Häll ner kålen och det vita på salladslöken. Salta lätt.
Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme.
Ta hälften av kålblandningen i pannan och platta till en pannkaka med hjälp av en spatel. Stek i några minuter tills pannkakan är knaprig och fått fin färg, vänd och stek på andra sidan.
Toppa med sås, majonäs, gröna salladslöken, gari och smulad nori, ärtskott och sesamfrön. Servera direkt.