Från min brunchavsnitt med Godare Länk till programmet finns i höjdpunkten "Godare" på Instagram och utskriftsvänlig recept finns på godare.se. 📸 @gustaf_bjorlin
Original recept från www.instagram.com
Sept. 22, 2023
4 st skivor gott surdegsbröd
4 msk neutral olja
1 - 2 msk balsamvinäger
4 st ägg
8 msk cream cheese
1 kruka persilja eller gräslök
Salt och peppar
2 st röda paprikor
2 gula paprikor
2 gula lökar
1 st rödlök
Skala all lök, dela på mitten och skiva i tunna halvmånar. Salta. Stek hårt i olja tills löken får mycket färg, sänk sedan värme och låt den gå på svag värme i ca 20 minuter. Smaka av med salt och häll i vinäger. Ta från värme.
Sätt ugnen på max grillvärme eller tänd grillen. Dela paprikorna och grilla med skinnsidan ner tills de är helt svarta (högsta värme ca 7-8 minuter men då ska paprikorna ligga med skinnsidan upp. Låt paprikorna svalna i en skål med plastfolie på. Dra av skinnet, strimla paprikorna tunt och lägg in i lökpannan, blanda med löken. Smaka av med salt, vinäger.
Pochera ägg genom att försiktigt knäcka dem i en liten kopp och hälla över i en låg kastrull med sjudande (inte kokande) vatten. Ta upp med hålslev och lägg över på en bit hushållspapper.
Grilla eller rosta brödskivorna.
Toppa varje brödskiva med med två matskedar cream cheese, sedan generöst med lök/paprikaröran och sedan pocherat ägg! Sist lite hackad persilja/ gräslök, lite flingsalt och svartpeppar ur kvarn. Det är sååå gott❤