Ugnsbakad sötpotatis sköter sig själv i ugnen, dessa fyllda med aioli och edamamebönor toppad med knaperstekt svamp. 👏🏼 Det går bra att toppa med vilken svamp som helst mer eller mindre, så bra tips att hitta någon god sopp från skogen att steka. Ha en fin och underbar helg! ☀️☀️☀️
Original recept från www.instagram.com
Sept. 22, 2023
2 st ora sötpotatisar
2 dl edamamebönor
4 msk aioli
2 msk klippt gräslök
1 krm svartpeppar
250 g r skogschampinjoner
2 msk tamari
0.5 msk agavesirap
Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
Tvätta rent potatisen, lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla på olivolja.
Grädda i 50-60 min, tills de är mjuka rakt igenom.
Under tiden, koka upp vatten och häll i edamamebönorna och låt sjuda 1-2 min. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
Skär svampen i skivor och förväll i en stor stekpanna på medelvärme, till svampen krympt.
Häll på tamari och låt sjuda in.
Häll sedan i rikligt med olja, svartpeppar och agavesirap och stek tills de blir ordentligt krispiga, utan att brännas. Lägg över på hushållspapper för att ta bort överflödigt fett.
Gör ett snitt igenom varje potatis och gröp ur sötpotatisen och lägg över i en skål.
Blanda i edamamebönor, finklippt gräslök och aioli. Blanda runt ordentligt till en fin kräm.
Fyll upp potatisarna och toppa med den krispiga svampen och lite gräslök. Servera direkt!