Lite Sushitime! Idag har det varit riktigt varmt i solen och jag ville klĂ€mma till med en kall lunch, dĂ„ det kanske Ă€r den sista kĂ€nslan av sommar i Ă„r. VĂ€ldigt lĂ€tt recept, förutom det lilla kruxet med rullningen som blev typ ok det 4e försöket đ Verkligen en konst!
Original recept frÄn www.instagram.com
Sept. 24, 2023
2 gurkor
2 st avokado
1 pkt alspÄnsrökt tofu
145 g philadelphia ost
ChilimajonÀs
1 dl tamari
Rostade sesamfrön
2 dl jasminris
0.5 dl risvinÀger
0.5 tsk salt
1 tsk agavesirap
Plastfolie
Bambumatta
Tillaga riset enligt förpackningen.
LÄt riset svalna nÄgot och blanda sedan i risvinÀger. Smaka av med salt och agavesirap sÄ det fÄr en fin balans. StÀll Ät sidan.
SkÀr tofun i smala stÀnger och avokadon i skivor.
Skala av det yttersta skalet pÄ gurkan. SkÀr sedan gurkan i lÄnga remsor lÀngst med hela gurkan, in till kÀrnhuset.
Stek tofun i rapsolja tills den fÄr fin fÀrg. LÄt svalna.
Ta en stor bit plastfolie med bambumattan under och lÀgg gurkremsorna omlott runt 1 cm och fyll hela ytan till en kvadrat.
Bred ut ett tunt lager creme cheese över hela ytan.
Ta sedan 1 dl ris och klappa ut pÄ halva ytan och lÀgg ut avokado och tofu omlott lÀngst med yttersta riskanten.
Börja rulla frÄn tofu och avokado-kanten, lÀngst med gurkans remsor, till en kompakt rulle. Ta hjÀlp av bambumattan under. Gör ytterligare 3 rullar av resterande ingredienser.
LÀgg ut pÄ en tallrik och skÀr 2-3 cm tjocka bitar. Toppa med chilimajonÀs och sesamfrön. Servera med tamari pÄ sidan.