En gudomligt god mini smörgåstårta fylld med en riktigt krispig röra med varmrökt lax. Ca 1,5 h 40 små (kan förberedas)
June 21, 2022
0,5 hackad liten fänkål
1 hackat äpple - granny smith
0,5 finhackad stor rödlök
2 paket varmrökt lax 125 g
2 dl majonäs
2 dl creme fraîche
0,5 pressad citron
2 gurka
Färsk dill
Svartpeppar & salt
Briochebröd
Skär av kanterna från laxen och rulla till små rosor. Hacka resterande av laxen.
Blanda lax, fänkål, äpple, rödlök, hackad dill (spara vippor till dekorering), 1 dl majonäs och 2 dl créme fraîche. Smaka av med salt peppar och citron.
Skär briochebrödet i skivor och stansa ut små rundlar. Du behöver 2 st per mini smörgåstårta.
Lägg ca en matsked fyllning på ett bröd och sätt ett bröd över. Upprepa tills du är klar. Stryk sedan alla med majonäs runt om.
Skiva gurkor till toppen och sedan längs med på mandolin för att klä med. Klä in smörgåstårtorna med en gurkskiva på toppen och runtom med avlånga gurkor. Hit kan du förbereda för att sedan bara avsluta med dekoreringen.
Dekorera med lax och dill.