Går att göra glutenfri. Jag kör på Pop Bakery:s glutenfria smördeg som är dessutom vegansk. Recept modifierat från ica.se
June 19, 2022
1 purjolök (ca 450 g)
1 röd paprika
3 msk olivolja
0.5 msk rosmarin
1 tsk salt
0.5 tsk malen svartpeppar
0.5 dl ris- eller havremjöl
2 ½ dl havregrädde
½ burk strimlade soltorkade tomater
1 ½ dl riven vegansk ost
250 g körsbärstomater
1 paket färdig glutenfri smördeg
Sätt ugnen på 225 grader. Ta ut smördegen ur kylen och låt vila 5 minuter. Lägg sedan i en rund form och nagga botten.
Ansa och skär purjolöken längs med. Skölja noga och skiva. Dela och strimla paprikan.
Fräs löken och paprikan i olja ca 5 minuter tills löken mjuknar. Krydda med rosmarin, salt och peppar.
Strö över mjölet och rör om. Tillsätt havregrädden och låt koka ihop några minuter till en tjock stuvning.
Ta från värmen och tillsätt de soltorkade tomaterna och osten.
Skär cocktailtomaterna i halvor. Fördela röran i pajskalet. Lägg på tomaterna med snittytan uppåt.
Grädda i mitten av ugnen 20-30 minuter tills pajen fått färg. Låt pajen stå en stund innan servering.