Panerad kycklingschnitzel cordon bleu fylld med senap, skinka och ost đđ Tips! Det gĂ„r bra att efter paneringen (skippa stekningen) lĂ€gga de fyllda kycklingskivorna pĂ„ en plĂ„t med bakplĂ„tspapper och sedan in i ugnen pĂ„ 175 grader, ca 40 min đ„° Servera gĂ€rna med potatismos, hasselbackspotatis eller potatisgratĂ€ng đ
Sept. 20, 2023
4 st kycklingfiléer
Dijon senap
4 st skivor cheddarost
4 st skivor rökt skinka
1 dl vetemjöl
2 krm salt
1 krm peppar
1 st Àgg
1 dl ströbröd
2 - 3 msk smör, till stekning (eller margarin)
SÀtt ugnen pÄ 175 grader.
Snitta filéerna, d v s skÀr dem lÀngs med, sÄ att de fortfarande hÀnger ihop i ena kanten. Vik ut dem till dubbel storlek. Banka försiktigt ut dem nÄgot. Bred pÄ Dijon senap pÄ kycklingskivorna. LÀgg sedan ihop kycklingskivorna tvÄ och tvÄ med skinka och ost emellan. SÀtt ihop med tandpetare.
VÀnd dem först i vetemjöl blandat med salt och peppar, sedan i uppvispat Àgg och sist i ströbrödet. LÄt dem ligga tills paneringen torkat in nÄgot. Bryn fettet i en stekpanna. Stek pÄ ganska svag vÀrme ca 10 min pÄ var sida, lÄt filén fÄ fÀrg.
StÀll sedan in dem i ugn i ca 20 min. Svag vÀrme Àr viktigt sÄ att inte paneringen brÀnns vid. Kycklingen mÄste vara genomstekt. HÄll kycklingen varm. SkÀr i skivor.