Håller i kyl 3-4 dagar. Värm upp i ugn i 175 grader tills varm. Recept från minimalistbaker.se
June 19, 2022
0.5 st rödlök, tunt skivad
0.5 dl soltorkade tomater, strimlade
0.5 dl vegansk ricotta eller annan vegansk mild mjuk ost
4 msk vegansk pesto
Ruccola
0.5 st vitlöksklyfta
Vegansk parmesan (går att utesluta)
2.5 dl kikärtsmjöl
0.5 tsk salt
1 tsk bakpulver
0.5 tsk vitlökspulver
1 tsk näringsjäst
3 dl ljummet vatten (ev. några msk till)
2 msk olivolja
3 g färsk oregano (eller torkad)
Alternativt färsk hackad gräslök
Blanda alla torra ingredienser till socca-smeten i en skål. Vispa ner det ljumma vattnet lite i taget och vispa till slät smet. Konsistensen ska vara tunn, men inte lika tunn som pannkakssmet. Låt stå i minst 30 minuter. Vispa.
Sätt ugnen på 200 grader. När smeten fått vila, blanda ner oljan och oregano.
Hetta upp en stor gjutjärnspanna, häll i olivolja och häll därefter ner smeten i pannan och rör runt så att det täcker hela pannan.
Strö över rödlöken och låt steka i någon minut. Ställ sedan pannan i mitten av ugnen ca 10-15 minuter tills kanterna blivit lite krispiga och mitten fått lite färg.
Ta ut soccan från ugnen och lossa försiktigt ur pannan. Strö över resterande toppings.